10 manieren om problemen met hoge ping en vertraging in Valorant op te lossen (2024)

Ben je het beu om hoge ping- en achterblijvende problemen in Valorant te hebben? Als dat zo is, ben je niet de enige. Hoge ping en vertragingsproblemen kunnen het een uitdaging maken om Valorant te spelen. In sommige scenario's maken ze het spel zelfs ronduit onspeelbaar. Maar maak je geen zorgen; er zijn verschillende dingen die u kunt doen om problemen met hoge ping en vertraging in Valorant op te lossen.

10 manieren om problemen met hoge ping en vertraging in Valorant op te lossen (1)

In dit artikel bekijken we bewezen manieren om het probleem op te lossen. Deze tips zijn gemakkelijk te volgen en helpen uw Valorant-ervaring te verbeteren. Dus of je nu een gewone speler bent of een competitieve professional, lees verder om te leren hoe je hoge ping- en latentiepieken in Valorant kunt oplossen. Maar laten we eerst de redenen voor het probleem begrijpen.

Waarom is mijn ping zo hoog in Valorant

Een hoge ping in Valorant kan frustrerend zijn, maar daar zijn een paar redenen voor. Een belangrijke factor is uw afstand tot de servers van het spel. Hoe verder u bent, hoe langer het duurt voordat gegevens heen en weer reizen, wat resulteert in een hogere ping .

Ook internetcongestie kan een rol spelen, vooral tijdens piekuren, wanneer veel mensen hetzelfde netwerk gebruiken.

10 manieren om problemen met hoge ping en vertraging in Valorant op te lossen (2)

Als u een draadloze verbinding gebruikt, kunnen interferentie of een zwak signaal vertragingen in de gegevensoverdracht veroorzaken. Achtergronddownloads of streaming op hetzelfde netwerk kunnen bandbreedte opslokken en ook tot een hogere ping leiden.

Bovendien kunt u een hoge ping tegenkomen als u niet-geoptimaliseerde netwerkverbindingen, beperkte bandbreedte, onjuiste DNS-instellingen of verouderde netwerkstuurprogramma's heeft.

Nu u weet waardoor het probleem kan worden veroorzaakt, gaan we het probleem oplossen.

Los willekeurige pingpieken en vertragingsproblemen op in Valorant

Hier zijn 10 manieren om te voorkomen dat Valorant achterblijft en een betere ping krijgt. Laten we beginnen met de eenvoudige maar meest effectieve oplossing.

1. Test uw internetverbinding

Omdat Valorant een online game is, heb je een snelle en stabiele verbinding nodig om goed te kunnen spelen. De eerste stap bij het oplossen van hoge ping- en latentiepieken in Valorant is het testen van uw internetverbinding. Het wordt aanbevolen om een ​​snelheid van minimaal 20 Mbps te hebben om Valorant online te spelen.

10 manieren om problemen met hoge ping en vertraging in Valorant op te lossen (3)

U kunt een snelheidstestwebsite gebruiken om uw internetsnelheid te controleren . Als uw internetsnelheid laag is, kunt u hoge ping- en latentiepieken ervaren in Valorant. Neem dus contact op met uw internetprovider om het probleem op te lossen of uw abonnement te upgraden.

2. Start uw router opnieuw op

Als uw internetverbinding snel is, is de volgende stap het opnieuw opstarten van uw router. Hiermee worden vaak kleine problemen met uw internetverbinding opgelost. Om uw router opnieuw op te starten, haalt u de stekker uit het stopcontact en sluit u deze na 30 seconden weer aan.

3. Wijzig uw internetverbinding

Als het probleem niet is opgelost door uw router opnieuw op te starten, kunt u proberen uw internetverbinding te wijzigen. Als je wifi gebruikt, probeer dan verbinding te maken met een ethernetkabel. Ethernet-kabels zijn over het algemeen stabieler dan Wi-Fi en kunnen ping- en latentiepieken helpen verminderen.

10 manieren om problemen met hoge ping en vertraging in Valorant op te lossen (4)

Bron: UGREEN Cat 8 Ethernet-kabel

Aan de andere kant, als je al een bekabelde verbinding hebt en nog steeds latentiepieken ervaart, is je ethernetkabel oud of beschadigd. Voor de beste internetverbinding moet u investeren in een goede gaming-ethernetkabel .

4. Sluit alle onnodige applicaties

Applicaties die een hoge bandbreedte gebruiken, zoals streamingdiensten, kunnen bijdragen aan hoge ping- en latentiepieken in Valorant. Sluit alle onnodige applicaties die je niet gebruikt voordat je Valorant speelt. U kunt dat doen met behulp van Windows Taakbeheer .

Stap 1 : Druk op de toetsen Ctrl + Shift + Esc op uw toetsenbord om Windows Taakbeheer te starten.

10 manieren om problemen met hoge ping en vertraging in Valorant op te lossen (5)

Stap 2 : Controleer in het venster Taakbeheer of er toepassingen zijn die internet op de achtergrond intensief gebruiken.

Stap 3 : Klik eenvoudig met de rechtermuisknop op een ongewenste applicatie en klik op Taak beëindigen.

10 manieren om problemen met hoge ping en vertraging in Valorant op te lossen (6)

5. Update uw netwerkstuurprogramma

Het kan ook zijn dat je internet op zichzelf snel genoeg is. Een defect stuurprogramma zorgt er echter voor dat u het niet optimaal kunt gebruiken. Verouderde netwerkstuurprogramma's kunnen problemen met uw internetverbinding veroorzaken. Zorg ervoor dat u de nieuwste netwerkstuurprogramma's hebt geïnstalleerd. Volg deze stappen om uw internetstuurprogramma's bij te werken:

Stap 1 : Klik met de rechtermuisknop op de Start-knop en selecteer Apparaatbeheer.

10 manieren om problemen met hoge ping en vertraging in Valorant op te lossen (7)

Stap 2 : Hierdoor wordt het venster Apparaatbeheer geopend. Klik op Netwerkadapters om het uit te vouwen.

U zou nu de verschillende netwerkadapters moeten zien die op uw systeem zijn aangesloten.

10 manieren om problemen met hoge ping en vertraging in Valorant op te lossen (8)

Stap 3 : Klik met de rechtermuisknop op de adapter die u gebruikt voor internetverbinding, zoals Ethernet of Draadloos. Selecteer vervolgens Stuurprogramma bijwerken.

10 manieren om problemen met hoge ping en vertraging in Valorant op te lossen (9)

Stap 4 : Kies 'Automatisch zoeken naar stuurprogramma's'. Windows zal nu automatisch zoeken naar en updaten naar de nieuwste stuurprogramma's.

10 manieren om problemen met hoge ping en vertraging in Valorant op te lossen (10)

Zodra het proces is voltooid, start u uw pc opnieuw op en probeert u Valorant daarna te starten. Hopelijk is uw probleem met het achterblijven van Valorant nu opgelost.

6. Stel Valorant in op Hoge prioriteit in Taakbeheer

Valorant kan soms worden beïnvloed door andere applicaties die op de achtergrond draaien. Om Valorant een hogere prioriteit te geven, kunt u deze in Taakbeheer op hoge prioriteit instellen.

Stap 1 : Zorg er eerst voor dat Valorant op de achtergrond draait. Druk vervolgens op de toetsen Ctrl + Shift + Esc op uw toetsenbord om Taakbeheer te openen.

Stap 2 : Schakel over naar de optie Details in de zijbalk. U zou nu een lijst moeten krijgen met alle verschillende taken die op uw computer worden uitgevoerd.

10 manieren om problemen met hoge ping en vertraging in Valorant op te lossen (11)

Stap 3 : Klik met de rechtermuisknop op VALORANT-Win64-Shipping.exe en selecteer 'Prioriteit instellen'. Klik vervolgens op Hoog.

10 manieren om problemen met hoge ping en vertraging in Valorant op te lossen (12)

Hierdoor worden meer systeembronnen aan het spel toegewezen, waardoor uw ping wordt verminderd.

7. DNS-cache leegmaken

In de DNS-cache worden de IP-adressen opgeslagen van websites die u onlangs hebt bezocht. Als de DNS-cache beschadigd is, kan dit problemen met uw internetverbinding veroorzaken. U kunt proberen de bestaande DNS-cache leeg te maken om te zien of dit de ping en latentie in Valorant vermindert. Hier leest u hoe u het moet doen:

Opmerking : de opdracht om de DNS-cache leeg te maken blijft vergelijkbaar op PowerShell en de opdrachtprompt . U kunt dus de onderstaande stappen op beide volgen.

Stap 1 : Klik met de rechtermuisknop op het Start-pictogram en selecteer Terminal (Admin) in de lijst.

10 manieren om problemen met hoge ping en vertraging in Valorant op te lossen (13)

Stap 2 : Selecteer Ja wanneer de prompt Gebruikersaccountbeheer (UAC) verschijnt.

Stap 3 : Typ de volgende opdracht in de console en druk op Enter.

ipconfig /flushdns

10 manieren om problemen met hoge ping en vertraging in Valorant op te lossen (14)

Als u klaar bent, ziet u een bericht met de tekst 'De DNS Resolver Cache is succesvol leeggemaakt'. Probeer nu Valorant te spelen om te zien of je een betere ping hebt.

8. Wijzig de DNS-server

Hoewel uw internetprovider doorgaans de standaard DNS levert, kunt u overschakelen naar een andere DNS-server . Het overstappen naar een snellere DNS-server kan soms willekeurige ping-pieken en achterblijvende problemen in Valorant oplossen. Overweeg het gebruik van Google DNS (8.8.8.8 en 8.8.4.4) of Cloudflare DNS (1.1.1.1).

Stap 1 : Druk op de Windows + R-toetsen om het dialoogvenster Uitvoeren te starten. Zodra het venster Uitvoeren wordt geopend, typt u ncpa.cpl en drukt u op Enter.

10 manieren om problemen met hoge ping en vertraging in Valorant op te lossen (15)

Stap 2 : Klik in het venster Netwerkverbindingen met de rechtermuisknop op uw internetverbinding en selecteer Eigenschappen.

10 manieren om problemen met hoge ping en vertraging in Valorant op te lossen (16)

Stap 3 : Ga naar het tabblad Netwerken en klik op de optie 'Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4)' om deze te markeren.

Stap 4 : Klik vervolgens op Eigenschappen.

10 manieren om problemen met hoge ping en vertraging in Valorant op te lossen (17)

Stap 5 : Selecteer 'Gebruik de volgende DNS-serveradressen.' Voer in de tekstvelden naast de Voorkeurs-DNS-server en de Alternatieve DNS-server respectievelijk 1.1.1.1 en 1.0.0.1 in .

Als alternatief kunt u ook respectievelijk 8.8.8.8 en 8.8.4.4 gebruiken .

10 manieren om problemen met hoge ping en vertraging in Valorant op te lossen (18)

Stap 6 : Als u klaar bent, klikt u op OK.

10 manieren om problemen met hoge ping en vertraging in Valorant op te lossen (19)

Je kunt Valorant nu proberen te spelen om te zien of daarmee willekeurige latentiepieken in Valorant worden opgelost.

9. Gebruik Cloudflare WARP

Hoewel 1.1.1.1 de DNS-server van Cloudflare is, kun je ook hun WARP-service gebruiken voor betere resultaten. Cloudflare WARP is een VPN-service die uw verbinding voor gaming kan optimaliseren. Het kan ping en latentie in Valorant helpen verminderen. WARP routeert uw verkeer via het netwerk van Cloudflare, wat uw verbinding met de Valorant-servers kan verbeteren.

Hier leest u hoe u WARP op uw pc kunt instellen en gebruiken.

Stap 1 : Download Cloudflare WARP van de officiële website. Installeer het zoals elke andere software op uw pc.

Cloudflare WARP downloaden

Stap 2 : Zodra de installatie is voltooid, start u WARP door op het pictogram in het systeemvak te klikken.

10 manieren om problemen met hoge ping en vertraging in Valorant op te lossen (20)

Stap 3 : Je zou een grote schakelaar in het WARP-venster moeten zien. Schakel de schakelaar in om verbinding te maken met Cloudflare's WARP VPN.

10 manieren om problemen met hoge ping en vertraging in Valorant op te lossen (21)

Stap 4 : Wacht tot je het Connected-bericht in het WARP-venster krijgt.

10 manieren om problemen met hoge ping en vertraging in Valorant op te lossen (22)

Nu je verbonden bent met Cloudflare's WARP, probeer Valorant te starten en kijk of je een betere ping krijgt.

10. Schakel Wi-Fi-scannen uit

Als u Wi-Fi gebruikt, probeer dan Wi-Fi-scannen uit te schakelen om te zien of dit uw ping en latentie in Valorant verbetert. Wi-Fi-scannen kan soms problemen met uw internetverbinding veroorzaken. Hoewel Windows een eigen manier biedt om dat te doen, is het niet zo effectief. In plaats daarvan kunt u de opdrachtprompt of PowerShell gebruiken om Wi-Fi-scannen uit te schakelen.

Opmerking : we hebben PowerShell gebruikt voor demonstratie.

Stap 1 : Klik met de rechtermuisknop op het Start-pictogram en selecteer Terminal (Admin) in de lijst.

Stap 2 : Selecteer Ja wanneer de prompt Gebruikersaccountbeheer (UAC) verschijnt.

Stap 3 : Typ de volgende opdracht in de console en druk op Enter.

netsh wlan show settings

10 manieren om problemen met hoge ping en vertraging in Valorant op te lossen (23)

Stap 4 : U zou nu verschillende netwerkinstellingen moeten zien. Er zou een regel moeten zijn die zegt: 'Automatische configuratielogica is ingeschakeld op de interface "Draadloze netwerkverbinding".' Hier is 'Draadloze netwerkverbinding' de naam van uw Wi-Fi-verbinding. Het kan dus van gebruiker tot gebruiker verschillen. Noteer de naam.

Stap 5 : Typ vervolgens de volgende opdracht en druk op Enter. Vervang 'Draadloze netwerkverbinding' door de verbindingsnaam die u eerder hebt genoteerd.

netsh wlan set autoconfig enabled=no interface="Wireless Network Connection"

U zou nu een antwoord moeten krijgen met de melding 'Automatische configuratie is uitgeschakeld op de interface “Draadloze netwerkverbinding”.'

10 manieren om problemen met hoge ping en vertraging in Valorant op te lossen (24)

En dat is het. Uw Windows-pc blijft verbonden met het Wi-Fi-netwerk waar u al gebruik van maakt, maar zoekt niet op de achtergrond naar draadloze netwerken.

Opmerking : als u Wi-Fi-scannen later wilt inschakelen, voert u de onderstaande opdracht in en drukt u op Enter.

netsh wlan set autoconfig enabled=yes interface="Wireless Network Connection"

10 manieren om problemen met hoge ping en vertraging in Valorant op te lossen (25)

Veelgestelde vragen over problemen met hoge ping en vertraging in Valorant

1. Wat is een goede ping voor Valorant?

Een goede ping voor Valorant ligt doorgaans tussen 20 en 50 milliseconden (ms). Dit betekent dat het 20 tot 50 milliseconden duurt voordat je acties in het spel op de server worden geregistreerd.

2. Is 1 pakketverlies slecht?

Over het algemeen is een pakketverliespercentage van 1 tot 2,5 procent acceptabel. Voor sommige toepassingen, zoals online gamen, kan een pakketverliespercentage van zelfs 1 procent echter merkbaar zijn en problemen veroorzaken.

3. Verlaagt VPN de ping?

Over het algemeen kan een VPN de ping verhogen omdat het een extra laag versleuteling en routering aan uw internetverkeer toevoegt. In sommige gevallen kan een VPN echter de ping verlagen als de routering van uw ISP inefficiënt is of als u verbinding maakt met een spelserver die ver weg is. De beste manier om te bepalen of een VPN uw ping verlaagt, is door deze te testen en te kijken welke invloed dit heeft op uw verbinding.

Geniet van een soepele Valorant-ervaring

Dus daar heb je het! Dit zijn enkele van de beste manieren om problemen met hoge ping en vertraging in Valorant op te lossen. Door deze strategieën te volgen om hoge ping en vertraging aan te pakken, ben je goed toegerust om je gameplay-ervaring naar een hoger niveau te tillen. Laat ons in de reacties hieronder weten welke methode het werk voor u heeft gedaan.

10 manieren om problemen met hoge ping en vertraging in Valorant op te lossen (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Manual Maggio

Last Updated:

Views: 5617

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Manual Maggio

Birthday: 1998-01-20

Address: 359 Kelvin Stream, Lake Eldonview, MT 33517-1242

Phone: +577037762465

Job: Product Hospitality Supervisor

Hobby: Gardening, Web surfing, Video gaming, Amateur radio, Flag Football, Reading, Table tennis

Introduction: My name is Manual Maggio, I am a thankful, tender, adventurous, delightful, fantastic, proud, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.